Datamasking

Anonimiseer data in uw testomgeving

Applicaties testen met echte persoonsgegevens vergroot de kans op een datalek. Met ons datamasker maskeert u persoonsgegevens in uw testomgeving. Zo kunt u optimaal testen zonder beveiligingsrisico’s.

V.a. €2000 per jaar

  Persoonsgegevens maskeren

  Datamasking wordt gebruikt om informatie onherkenbaar te maken. Hiermee verkleint u de kans dat privacy gevoelige gegevens uitlekken. Om uw persoonsgegevens te maskeren hebben wij Enshore Datamasker ontwikkeld. Hiermee maskeren wij (test)-data zodat deze zijn niet meer te herleiden naar personen, maar wel bruikbaar blijven voor ontwikkel- en analysedoeleinden.

  U heeft de mogelijkheid gegevens te anonimiseren of pseudonimiseren.

  Anonimiseren

  Bij het anonimiseren van persoonsgegevens is het onmogelijk om de gemaskeerde data terug te zetten naar de originele data. Dit is noodzakelijk in situaties waar testers en ontwikkelaars geen toestemming hebben om persoonsgegevens in te zien. De nieuwe AVG geeft aan dat organisaties in deze situaties alleen compliant zijn wanneer zij geanonimiseerde testomgevingen gebruiken.

  Pseudonimiseren

  Soms is het wenselijk om gegevens te kunnen herleiden nadat ze gemaskeerd zijn. Dit pseudonimiseren gebeurt dan door persoonsgegevens te vervangen door zogenaamde synoniemen. Deze synoniemen kunnen dan weer worden omgezet naar werkelijke persoonsgegevens.

  FAQ

  Hoe neem ik de datamasker in gebruik?

  Onze consultants zullen het datamasker implementeren. Hierbij wordt de configuratie met u doorgenomen om af te stemmen naar uw wensen. De werkwijze van de tool wordt met de gebruikers doorgenomen zodat zij het zelfstandig in gebruik kunnen nemen.

  Contact

   Marcel Dusink - ISO auditor
   Tjardo Douwstra

   Business Consultant